Aktualitások

OKT

15

2013

ATI címet nyert el az Aquincum Technológiai Inkubátor Zrt.


Az Aquincum Technológiai Inkubátor Zrt. alapítói Bojár Gábor, Várkonyi Attila, Lepp Gyula, Duda Ernő és a CEIS. A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), mint az Akkreditált Technológiai Inkubátor pályázat akkreditációs szervezete, 2013. október 15-én ünnepélyes eredményhirdetés keretében ismertette a 2013 júliusában kiírt ATI 2013 pályázat nyerteseit, melyek között van az Aquincum Technológiai Inkubátor Zrt. A nemzetközi Bíráló Bizottsági döntése értelmében 20 pályázóból infokommunikációs technológiai és élettudományi ágazatot képviselő négy inkubátor nyerte el az Akkreditált Technológiai Inkubátor címet az idei évben.

A pályázat egyik célja volt, hogy az akkreditációt elnyerő inkubátorok jogosulttá váljanak a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap Technológiai start-up ökoszisztéma építés tárgyú - összesen 2,1 milliárd forintnyi forrású - pályázat (Start-up_13) I. alprogramjában való részvételre és a maximum 60 millió Ft-os „de minimis” támogatás elnyerésére.

A pályázat legfontosabb eleme, hogy az akkreditáció elnyerésével az inkubátorok jogosulttá válnak a saját kiválasztási folyamataikban sikerrel szereplő start-upoknak ajánlást adni, mely feltétel a pályázat II-IV. alprogramjaiban a támogatás elnyeréséhez. Az akkreditált inkubátorok alapfeladata, hogy mentorálással, nemzetközi tapasztalataikkal és kapcsolataikkal a kiválasztott induló vállalkozásokból olyan sikeres cégeket építsenek fel, amelyek képesek a nemzetközi piacokon való megjelenésre, gyors növekedésre és alkalmasak további kockázati tőkebefektetésekre.